2009. dec. 11.

Bruce Willis szőkén de keményen [Hasonmás]

Bruce Willis újra a mozivásznon! És mit ad Isten... akcióhősként. Igen, még mindig kopasz, habár a filmben sok jelenetben szőke hajkoronával látható. Hogy miért? Mert abban a jövőbeli világban mindenkinek, akinek van elég pénze vagy indoka rá, egy robot másolata sétálgat odakinn, a külvilágban. Ennek köszönhetően mindenki úgy nézhet kis, ahogy akar, nem kell félnie a sérülésektől, betegségektől; minden tökéletes. A dolog pofonegyszerűen működik: egy bizonyos frekvencia az agy hullámait továbbítja a Hasonmásba, amiben felélednek a szenzorok meg mindenféle, és az érzékelés meg a mozgás megmarad. Csak a veszély múlik el. De minden csoda három napig tart. Esetünkben pár évig.
Egy vírus ugyanis képes a hasonmáson keresztül egy hullámmal megölni a felhasználót, tehát a világ ugyanolyan veszélyessé válik, mint régen. A főhősünk Bruce, mint rendőr, felveszi a harcot a rejtélyes gyilkos(okk)al, eleinte robotszerkóban, aztán egy gyilkossági kísérletet követően megőszült, tokás, borostás rendőrként, magyarul ahogy tényleg fest.
Alapjában véve a történet jó, pörgős is eléggé, a zene is oké, de mégis valami hiányzik belőle. Talán a színészi teljesítmény, mert minél több akciófilmet nézek meg, annál többször jövök rá, hogy a gonosz oldal nélkül, aki ellen a "hős" küzd, semmit sem ér a film. Itt meg megtestesült rossz nincs is, ettől meg kicsit unalmassá válik, de azért nem rossz. Egyszer meg lehet nézni. A végén zokogva a megkönnyebbüléstől egymás nyakába borulunk a mellettünk ülővel. Vagy nem.
A világ tehát ismét megmenekül, hála a Pindúr Pandúroknak!
Ja, nem, bocs... Bruce Willisnek.

Hasonmás - Surrogates [2009]
16 éven aluliak számára nem ajánlott
Játékidő: 89 perc
IMDb értékelés: 6,3 [31 295 szavazat alapján]
Színészek: Bruse Willis, Rosamunde Pike, Radha Mitchell
Trailer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése