2010. jún. 2.

30-asok ^^

Sweet sixteen a fenét. Ma van három olyan színésznek is a születésnapja, akiket nagyon szeretek ilyen-olyan okokból, mindannyian a harmincat tapossák, és arra jöttem rá, hogy manapság ez a korosztály bővelkedik a legtehetségesebb friss színészekkel, legalábbis szerintem. Egyikük sem a körülrajongott sztárok közé tartozik, de nagyon tehetségesnek találom őket, és szeretem a munkáikat. Leközlök néhány információt, és hát természetesen a személyes vélemény sem maradhat el. :P
(Ez amúgy egy új "rovatom", nem tudom, feltűnt-e. Béta verziós.)

Wentworth Miller
Született: 1972. június 2., azaz ma 38 éves.
× Wentworth angol srác, Chipping Nortonból származik, de Brooklynban nőtt fel, és a Princeton egyetemen végzett kitűnő eredménnyel. Amerikainak vallja magát.
× Nem elég a bonyolult Wentworth (amit , a szülei még egy Earl névvel is sújtották.
× Filmes karierjét apróbb sorozatbeli mellékszerepekkel kezdte, feltűnt a Vészhelyzetben és a Buffy, a vámpírok réme című sorozatban is. Végül a Dinitópia hozta meg számára a viszonylagos hírnevet. Később felbukkant az Underworldben (Zitánk is ugyebár), meg az Isteni suggallat és a Szellemekkel suttogó egy-két részében.
× A nagybetűs hírnév 2005-ben, Michael Scofield szerepében köszöntött rá a Szökésben, és azóta is nagy népszerűségnek örvend annak ellenére, hogy elég visszahúzódó és csendes alkat, nem kifejezetten sztártípus.
× Szép ember. Ez nem kérdés, ez tény. Különleges vonásai, az arca nem a véletlen műve. Édesapja afrikai, szomáliai, jamaikai, német, angol és cherokee-indián ősökkel rendelkezik, édesanyja pedig részben orosz, francia, libanoni és szíriai származású.
× Becenevei közt szerepel a Stinky, azaz "Büdi". Nem akarom tudni, miért.
Egyéni vélemény: Szeretem. Szeretem, mint embert. Nyugis, allűröktől mentes, sosem hallani róla semmi(t az ég világon) rosszat, de jó fej srác, azaz férfi, mindjárt negyven éves... Ez azért ledöbbentett. Fene gondolta volna róla. Színészként láttam több helyen is a felsoroltak közül, és őszintén szólva nem nagyon tudom, milyen színész. Mindig olyan komor benyomást kelt, és a szerepei sem ütnek el egymástól különösebben. Mindazonáltal azok a karakterek, amiket játszik, azok átjönnek, hitelesek, őszinték. Kíváncsi leszek a Kaptár 4-ben hogy fog alakítani.
Filmjei forgatás alatt: Resident Evil: Afterlife, BioShock
Legjobb angol weboldal | Legjobb magyar weboldal


Justin Long
Született: 1978 június 2., ma 32 éves
× Fairfieldben született, Connecticutban, itt is érettségizett le. Végzőskéént megkapta a "legkevésbé szívesen látott ember az osztályban" díjat. New Yorkban tanult tovább.
× Apja filozófia tanár, anyja a Broadway-en színésznő.
× Első szerepét 1999-ben, a Galaxy Questben játszotta el. A diploma után úgy döntött, színészkedni fog. Játszott ezután drámában, horrorban, romantikus vígjátékban. Szerepelt együtt Britney Spearssel, Lindsey Lohannel, Vince Vaughn-nal, és Jennifer Anistonnal is.
× Abszolút nem veti meg a független és művészfilmeket.
× Annak ellenére, hogy úgy néz ki, mint egy penge hacker, lövése sincs, hogy kell kezelni egy számítógépet. Ezt ő maga mondta egy interjúban.
× Jelenleg Drew Barrymoore-ral van együtt.
Személyes vélemény: Aranyos egyéniség. Ha jól emlékszem leginkább a Die Hard 4-ben figyeltem fel rá, ahol nagyon szeretem az idegbajos kis kocka szerepében, de sok filmben láttam még, és amit ezek közül szeretek: "Ezt jól kifőztük (állatság a javából), Nem kellesz eléggé, és nagyon ígéretes a következő filmje, amit nálunk bemutatnak, az After.Life. Az előző postban megnézheted a trailerét. Őt sem nagyon tudom Oscar-díjjal a kezében elképzelni, ahhoz túl visszafogott, de jó sok és jó minőségű filmeket csinál, és ez fontosabb, mintha lenne egy elsöprően jó, és kész.
Filmjei forgatás alatt: Going the Distance, The Conspirator, Alpha and Omega
Legjobb angol weboldal | még nincs magyar rajongó oldala


Zachary Quinto
Született: 1977. június 2., ma 33 éves (Krisztuskám... Oo)
× Pissburghben, Pennsylvananiaban született.
× Édesapja olasz, édesanyja ír. Nem csoda, hogy ő is elég egyedi vonásokkal rendelkezik.
× Már fiatalaon is érdekelte a színészet, volt színházlátogató is. 11 évesen már színházi társulattal lépett fel. Még díjat is kapott egy későbbi szerepéért.
× A Carnegie Mellon Egyetemen tanult színjátszást, 1999-ben itt diplomázott le.
× Ahogy a legtöbben, ő is mindenféle vendégszerepekkel kezdte a tévés-filmes pályafutását. Szerepelt a Bűbájos boszorkákban, a Helyszínelőkben, a Sírhant művekben is, visszatérő szereplő volt a 24-ben.
× A nagy áttörést a Hősök (áháháá, erről is készül az irományom) főgonoszának, a sorozatgyilkos Sylarnek a szerepe hozta. 2009-ben pedig a mozivásznon is feltűnt, mint a Star Trek legendás alakja, Spock.
× Ő az egyetlen, aki két egymást követő héten volt az Entertainment Weekly nevű híres magazin címlapján.
× Csináltatott magának egy weboldalt, amin folyamatosan blogol. :)
Egyéni vélemény: Nem véletlenül hagytam őt a legvégére, ugyanis őt szeretem a legjobban hármuk közül. Nagyon tehetséges mint színész, és nagyon nagy arc, mint ember. Az interjúin (különösen a Star Trekes munktársával, Chris Pine-nal közösökön) baromi jókat lehet röhögni. :D Ez a kedvencem. De amúgy nagyon intelligens és szimpatikus fickó, közvetlen a rajongókkal, és jó a humorérzéke. Azt az egyet sajnálom, hogy nincs sok filmje egyelőre, mert így be kell érnem a Hősökkel, amiben ugyan tök érdekes a szerepe, de az csak egy, ráadásul többet nem is lesz benne... Gyerünk Zack, húzz bele!
Filmjei forgatás alatt: What's Your Number?, Margin Call, Star Trek 2
Legjobb angol weboldal | még nincs magyar rajongói oldala *töri a fejét nagyon* xD

1 megjegyzés:

  1. Zachary Quinto(L)Csak egyetérteni tudok:) Hősökben ő volt az abszolut kedvencem:)

    VálaszTörlés